Prati nas

Srbija

Za “Uzmi račun i pobedi” stiglo 607.500 koverata

Foto: Marina Lopičić

Od 15. oktobra, od kada su građani Srbije mogli da šalju koverte za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2020”, do 4. novembra stiglo je 607.500 koverata, izjavio je danas za Tanjug predstavnik NALED-a Ivan Radak.


Ističe da se dnevni prosek slanja popeo na više od 80.000 koverata i dodaje da očekuju da će se na gomili za prvo izvlačenje, 21. novembra, naći više od milion koverata.

“Interesovanje za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2020″ je premašilo sva naša očekivanja”, kaže Radak i dodaje da će biti velika konkurencija za vredne nagrade.

Podseća da su te nagrade u prvom ciklusu igre, koji će trajati od 21. novembra do 26. decembra, 30 automobila Fiat 500L i šest stanova u Beogradu. Pet stanova nalaze se u naselju Zemunske kapije, a jedan u Beogradu na vodi.

Ukupna vrednost nagradnog fonda u prvom ciklusu takmičenja je oko milion evra, kaže Radak.

Paralelno sa takmičenjem građana u toku je u i takmičenje lokalnih samouprava u prikupljanju računa, dodaje Radak. Naime, građani slanjem koverata za sebe uporedo se takmiče i za svoju lokalnu zajednicu.

Nagradni fond koji će podeliti devet lokalnih samouprava čiji građani pošalju najviše koverata je 180.000 evra, a taj novac će se iskoristiti za projekte koje će građani izabrati.

Lokalne samouprave su podeljene u tri kategorije – male, srednje i velike, a trenutno u kategoriji velikih, navodi Radak, vode Pančevo, Kikinda i Požarevac, u kategoriji srednjih beogradski Savski venac, Bačka Topola i Kanjiža, a kod malih Blace, Dimitrovgrad i Sečanj.

Izvor: 021