Prati nas

Srbija

Protest u Beogradu, građani ušli u Skupštinu Srbije

Foto: Twitter/Marko Bastać

Grupa građana koji protestuju ušla je u Skupštinu Srbije, a policija interveniše.


Više stotina građana protestuje kod Skupštine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju “lopovi” i “izlazite napolje”. Protest je počeo nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je te mere najavio.

Pojedini učesnici skupa pište, pojedini duvaju u vuvuzele i lupaju šerpe. Saobraćaj u ulici Kneza Miloša je blokiran, a građani i dalje pristižu.

Kod Vlade Srbije nalaze se jake policijske snage.

Inicijativa “Ne davimo Beograd” počela je da protestuje ispred Predsedništva Srbije, uz poruke vlastima – “Ubice”.

“Posle neodgovornog ponašanja vrha vlasti, zataškavanja stvarnih razmera epidemije, divljačkih bakljada po krovovima naših zgrada od strane sluga režima, organizovanja farse od izbora, dozvole za održavanje sportskih utakmica sa masovnim prisustvom i postizbornih slavlja farse od izbora, jasno je da je diktatorska vlast najodgovornija za porast broja obolelih i veliki broj smrtnih slučajeva od koronavirusa”, navode u Inicijativi.

Narod je ušao u Skupštinu!

Posted by Boris Malagurski on Уторак, 07. јул 2020.

Ne davimo Beograd poručuje predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom režimu da su najviše odgovorni za posledice odluka koje su ugrozile brojne živote i zdravstveni sistem dovele pred kolaps. “A mere koje su najavljene samo su alibi i služe za zataškavanje nesposobnosti vlasti i njihovog igranja sa životima građana i građanki Srbije. Nećemo stati dok ne budete odgovarali za svoja nedela”, navodi Ne davimo Beograd.

Kako dodaju, oni neće pozivati građane na skup, zbog rizika usled epidemije, te im poručuju da procene sami. Uputili su se ka Skupštini Srbije gde se priključuju još jednom skupu koji organizuje inicijativa “Čuvari/ke vatre”.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Beogradu situacija alarmantna zbog virusa korona, te da od sutra počinje da važi zabrana svakog okupljanja više od pet ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, a od petka do ponedeljka policijski čas.

Izvor: 021.rs