Prati nas

Srbija

PREDSEDNIK O GENOCIDU U SREBRENICI: Moramo da priznamo i kažemo istinu, to je bio jeziv zločin!

Foto: PRINTSCREEN/B92

Aleksandar Vučić smatra da nekima nije dovoljno iskreno saučešće.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je večerašnje emisije “Fokus”, gde je na pitanje u vezi sa optužbama našeg naroda za navodni genocid, rekao:

“Prvo, stravičan zločin se dogodio u Srebrenici i nemojte da mi zbog nekih drugih stvari ne pokažemo poštovanje prema muslimanskim, odnosno, bošnjačkim žrtvama. Moram da kažem da je to bio jeziv zločin i da mi to moramo da priznamo, prihvatimo i osudimo, kao i da se to više nikad ne ponovi”, naglasio je Vučić i dodao:

“Nekima nije dovoljno kada pokažete iskreno saučešće, već žele da izvuku novčane odštete i da etiketiraju jedan deo naroda. To je najčešće dolazilo iz Beograda. Mi moramo takođe da razumemo da ne možemo, a da ne kažemo istinu o onom ešto se dogovorilo u Srebrenici.”

On je dodao da je ono što nas najviše koči – autošovinizam usred Beograda.

“Ali, postoji ta jedna potreba da se dodvorava stranim ambasadama. Smešno mi kako ljudi misle kako i šta ih dovodi na vlast, a postoji i taj jedan autošovinizam i delovanje protiv sopstvenog naroda kako bi pokazao da si kosmpolita. Kao da ne možeš da budeš kosmopolita ako voliš svoju naciju. Posebno u krugu dvojke, tu je faktor socijalne prihvatljivosti, jer ako govorite kao Vučić niste prihvatljivi u tim krugovima, a ako govorite protiv svog naroda, bićete veoma prihvatiljivi”, zaključio je predsednik.


MRAČNA LEGENDA PETROVARADINSKE TVRĐAVE: Predanja kažu da je ovaj okrutni potez održao bedeme u Novom Sadu

Izvor: Mondo